Windows 10 podle našich čtenářů
Na naší Facebookové stránce jsme 22. října 2015 zveřejnili následující výzvu:
Prosba pro naše čtenáře: Stojíme o vaše názory, postřehy a zkušenosti. Jaké jsou v případě používání systému Windows 10? Můžete nám sdělit své dojmy sem, případně na e-mailovou adresu redakce(a)exospace.cz. Nezapomeňte prosím také uvést, jak dlouho tuto verzi používáte, jak intenzívně, jaké plusy a mínusy vidíte, jak jste celkově spokojeni a pro jaké účely jej používáte. Můžete se pokusit i o srovnání s předchozími verzemi Windows. Mimořádně vděčni pak budeme těm z vás, kteří dokáží tento systém věrohodně srovnat s nějakou požívanou linuxovou distribucí. Vaše názory nezůstanou nepovšimnuty a ty nejúplnější zarchivujeme na fóru. Děkujeme vám!
Níže jsou uvedeny reakce čtenářů.
Prosba pro naše čtenáře: Stojíme o vaše názory, postřehy a zkušenosti. Jaké jsou v případě používání systému Windows 10? Můžete nám sdělit své dojmy sem, případně na e-mailovou adresu redakce(a)exospace.cz. Nezapomeňte prosím také uvést, jak dlouho tuto verzi používáte, jak intenzívně, jaké plusy a mínusy vidíte, jak jste celkově spokojeni a pro jaké účely jej používáte. Můžete se pokusit i o srovnání s předchozími verzemi Windows. Mimořádně vděčni pak budeme těm z vás, kteří dokáží tento systém věrohodně srovnat s nějakou požívanou linuxovou distribucí. Vaše názory nezůstanou nepovšimnuty a ty nejúplnější zarchivujeme na fóru. Děkujeme vám!
Níže jsou uvedeny reakce čtenářů.
Já jsem v domácnosti naprosto tuctový PC uživatel. Brouzdám po internetu, poslouchám hudbu, hraju si s fotkama, domácím videem (děti, píšu dokumenty, sleduju video, občas hraju nějakou tu hru. Kdysi dávno jsem zkoušel nějaký SW na tvorbu hudby, ale to už je minulost. Teď si hraju s rodokmenem naší rodiny, bezva zábava luštit na internetu matriky z 18-19 století
Jsem počítačová generace, v roce 1990 (to mně bylo 10let) jsme dotáhli z Rakouska Atari 130XE (boží!, hry jako Last Starfighter, Prelimar Monthy, Boulder dash a další, ukápla mi slza) a v roce 1995 jsme koupili první PC 386DX 40MHz, to už je pořádná historie. Hned jsem ho doma zaviroval, tehdy známým virem Onehalf
Celou dobu až do teď používám produkty MS (mimo Atari pochopitelně), samozřejmě v těch svých teenagerovských dobách to už nejsem úplně schopný posuzovat (Windows 95 - vím že blue death byla častá).
Dlouhé, předlouhé roky jsem používal Windows 98 a pro moji potřebu jsem byl naprosto spokojen. Pak Windows 7 PROF a rovněž musím říct, že žádný problém, teď jsem přešel na Windows 10 PROF a rovněž s tím nemám žádný problém, jen je třeba si zvyknout na přepracované menu. Systémy legálně zakoupené, pravidelně aktualizované. V práci pracuji na Windows Server 2008R2 (jestli to píšu správně), rovněž žádný problém.
Windows Milenium (jestli si vzpomínám dobře na název), Vista, Windows 8 mě minuly a jsem za to docela rád.
Nějakou Linuxovou distribuci jsem v průběhu té mé PC historie zkoušel - tuším Mandrake, SuSe a nevím co ještě (omlouvám se, jestli to píšu blbě), nenašel jsem pro to a pro svoji potřebu žádné uplatnění.
Určitě je to v mém případě o zvyku, díky tomu, že jsem celý život na MS, ale přecházet na Linux nepotřebuji (byla by to pro mě a moji rodinu celkem velká komplikace) a Windows mi pro moji potřebu plně vyhovují.
Co se týče zpráv o bezpečnosti, sledování ve Windows 10 atp. no vzhledem k tomu, že jsme na Facebooku, máme chytré telefony a nevím co dalšího, tak prostředků ke sledování je už i bez toho dost - bohužel. Je na místě opatrnost.
A ještě dodám, vždycky jsem toužil po drahém Macintoshi (aspoň vyzkoušet) a začínám být odpůrce Android v mobilech.
David Hlaváč
Vzhledem k politice společnosti MS nechci ani vyzkoušet.
Redukovaná Planckova Konstanta
Od dosu, w98, wxp, prvni mobil s windows byla n520, s windows spokojenost stejne jako zvyk do roka formatovat a reinstall... V dobe kdy skoncily aktualizace xp jsem se snazil dostat na stary pc ubuntu, nerozjel se, takze novy pc s w8 akt. Na 10... A tablet s androidem.... Chapu programatory a spravce ze jedou na linuxu, ale jinak.....
Martin Machala
Niekto tu pise, ze Linux pouziva naproste minimum ludi no neviem dnes to je vsade routery(smerovace), mobili, fotaky, auta, tablety, TV, Na serveroch cez 96%, Prakticky vsetky superpocitace. V USA uz 3-4 mesiace ma vacsi podiel na predaji Chrome OS ako Windows (Chrome OS je samozrejme Linux), Podla statistik spolocnosti DELL len na nimi predanych notebokoch v Cine (kde sa realne daju kupit bez widli) zostane predinstalovany Linux na viac ako 1/3 kusov( za posledny rok, overuju podla aktualizacii...) Len Cina a len DELL je 60 mil. PC nepovedla by som, ze to nikto nepouziva nepouzivate internat?, auto? fotak? SUSE je plateny a pouziva ho napr. IBM,Intel,AMD,Nvidia vramci spolocnosti. Red Hat ma podstatne viac pouzivatelov banky, burzy, ISP, statna sprava napr. USA atd. Takze tvrdit, ze nato niesu virusy pretoze je malo rozsireny pritom vsetky cenne terce na internete nanom bezia je trosku nezmysel.
redhat.com
Jozef Kováč
Sledujte ExoSpace.cz